Vis meny

Området

Snøporten - en helt ny bydel

Snøporten er et ekspansivt destinasjons- og byutviklingsprosjekt hvor SNØ, Norges første innendørs helårsarena for ski- og snøopplevelser er første byggetrinn, og blir hjertet i den nye bydelen.

Området

Vinterparken forplass og trapp@rra

Stor-Oslos nye knutepunkt er en ekspansiv utbygging. På Lørenskog, om lag 15 minutter nordover fra Oslo er arbeidet med å skape en helt ny bydel som forener E6 med jernbanen og Østre Aker vei i full gang. Bydelen heter Snøporten, og vil by på alt fra nærings- og kunnskapspark til boliger, hotell, butikker i tillegg til nye og innovative aktivitetskonsepter. Prosjektet blir beskrevet som et av de mest innovative, kommersielle prosjektene som er blitt gjort i Norge noensinne.

Snøporten er et unikt og nyskapende bydelsprosjekt innen sportsrelatert næringsvirksomhet. Her kommer blant annet SNØ – en innendørs helårs ski- og snøarena på 50 mål som er blant verdens eneste med alpin-, freestyle- og langrennsløyper under samme tak. I tillegg skal det bygges hotell, serveringssteder og butikker, en kunnskaps- og næringsklynge på eiendommen.

Bak prosjektet med å skape en av Nord-Europas hurtigst voksende bydel, står Selvaag Gruppen, Canica, Oslo Pensjonsforsikring, Baumann Invest, Malling & Co. og Lørenskog Kommunale Pensjonskasse. Når den nye bydelen Snøporten, på over 200.000 kvadratmeter står ferdig, vil det være over 2.000 nye arbeidsplasser her.

Lørenskog Stasjonsby

Middle stairs croped

Landlig og tilbaketrukket, men likevel sentralt beliggende mellom Oslo, Gardermoen og Lillestrøm, ligger Lørenskog Stasjonsby som nærmeste nabo til Snøporten. Her er det lettvint å leve og bo – samtidig som du med toget kun er en liten podcast unna Oslo sentrum.

Lørenskog Stasjonsby føles som en rolig og harmonisk base – hvor det er kort vei til det meste du trenger. Mellom boligene er det gårdstun og grønne parker, med varierte oppholdsarealer du kan finne roen i. For barnefamilier finnes både splitter nye Luhr skole og Framtia barnehage innen gangavstand. I utbyggingen av Lørenskog Stasjonsby har Selvaag Bolig lagt vekt på å skape et mangfold, både når det gjelder type boliger og i utformingen av disse. Dagligvarebutikken er strategisk plassert ved portalen inn til området. De frodige grøntområdene er tilrettelagt for både aktivitet og ferdsel. Alt vitner om at det skal være godt og enkelt å leve her. Lørenskog Stasjonsby består av flere delfelt og ved ferdigstillelse vil stasjonsbyen bestå av over 1000 nye boliger i ulike varianter og størrelser.

Les mer om boliger i Lørenskog Stasjonsby fra Selvaag Bolig